2016. február 5., péntek

Puszedli Recept

Szióka!!! Mivel mindig azzal köszönök el, hogy: ,,puszedli" ezért gondoltam leírom a receptjét!!! Remélem tetszeni fog.

Hozzávalók:

A tésztához

A díszítéshez



Elkészítése:
1.Előkészítünk egy lepapírozott sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 200 C-ra.
2.A vajat, porcukrot, mézet kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és azzal is habosra keverjük.
3.Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a fahéjjal, és a lisztes keveréket egy fakanál segítségével a tojásos keverékkel eldolgozzuk.
4.Az így kapott tésztát 15 percre hűtőbe tesszük, majd hengerré sodorjuk.
5.A kinyújtott tésztát kb. 25 g-os darabokra vágjuk. Golyóvá gömbölyítjük, majd tenyerünkben ellapítjuk, és pár centi távolságra a lemezre tesszük őket.
6.Most az előmelegített 200 C-os sütőben légkeveréses sütőben kb. 9-10 perc alatt kisütjük a puszedliket. Vigyázat, nagyon hamar megsül, nem szabad megégnie, mert keserű lesz! Az aljuk is szép világos legyen!
7.A tojáshab bevonathoz a porcukrot és a tojásfehérjét vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, míg ujjunkat csípi, ha beledugjuk. Aztán magas fordulaton lágy habbá verjük a meleg cukros fehérjét.
8.Egyenként belemártjuk a puszedlik tetejét. Végül villával tüskézzük. Majd hagyjuk, hogy megszáradjon rajtuk a hab. (Akár 40 C-os sütőben rá is lehet szárítani.)
9.Tegyük pléhdobozba legalább egy napra a bevonat nélküli puszedliket! A tojáshabbal fedett puszedlik tetejét hagyjuk teljesen megszáradni, és aztán dobozoljuk le. Levegőtől védve, jól záródó fémdobozban hetekig eláll, sőt minél tovább érik annál finomabb, puhább.
Kép:


Remélem ,hogy tetszett!!! Puszedli:Jessie

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése